ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ














ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ?



Οι δίαιτες αποτοξίνωσης έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι .
Υπόσχονται απομάκρυνση τοξινών από το σώμα , ενεργοποίηση
και ενίσχυση του μεταβολισμού και απώλεια κιλών.
Περιλαμβάνουν μερική ή πλήρη στέρηση τροφής και οι τροφές
που επιτρέπουν να καταναλωθούν είναι φρούτα και λαχανικά και
άφθονο νερό και υγρά .
Γιατί υποστηρίζουν οι οπαδοί της δίαιτας αυτής ότι πρέπει κάποιος
να την ακολουθήσει ? Για να αποβάλλουν από τον οργανισμό τους
τις τοξίνες που λαμβάνονται από τις τροφές. Τι ισχύει όμως στην
πραγματικότητα ? Καταρχήν πρέπει να αναφέρουμε ότι ο
ανθρώπινος οργανισμός θα πρέπει καθημερινά να λαμβάνει μέσω
της τροφής όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να λειτουργεί
φυσιολογικά και χωρίς προβλήματα . Ο οργανισμός επεξεργάζεται
τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει και όσα δεν χρειάζεται τα
αποβάλλει. Η διαδικασία λοιπόν της αυτοκάθαρσης γίνεται με
μηχανισμούς που διαθέτει το σώμα γι' αυτό το σκοπό .

Η σύγχρονη διατροφή του ανθρώπου περιλαμβάνει προπαρασκευασμένα
και τυποποιημένα τρόφιμα , συντηρητικά , λιπαρές τροφές και αλάτι .
Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών καθώς επίσης και του νερού
είναι περιορισμένη σε βαθμό αρνητικό για τον ανθρώπινο οργανισμό .
Μια δίαιτα αποτοξίνωσης στην ουσία εντάσσει τα φρούτα, τα λαχανικά
και το νερό στην διατροφή του ατόμου που την ακολουθεί και αυτό
θεωρείται ότι προκαλλεί την αποτοξίνωση του οργανισμού.
Στερώντας όμως ολες τις υπόλοιπες τροφές , στερεί από τον οργανισμό
απαραίτητα θρεπτικά συστατικά . Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος
για να μην στερήσει από τον οργανισμό του πολύτιμα θρεπτικά
συστατικά είναι να εντάξει στην καθημερινή διατροφή του όλες τις
ομάδες τροφίμων .
Η απομάκρυνση των τοξινών γίνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό
και όχι από μια αποτοξινωτική δίαιτα. Απλά κάποιος ο οποίος δεν
κατανάλωνε φρούτα , λαχανικά και νερό με την δίαιτα αποτοξίνωσης
αρχίζει να καταναλώνει αυτές τις τροφές . Πιο είναι λοιπόν το συμπερασμα ?
Η δίαιτα αποτοξίνωσης είναι ένας μύθος . Η πραγματικότητα ? Καθημερινή
διατροφή που περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων με μέτρο φυσικά .


ΑNTΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ !!! ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ !!!

Όλοι έχετε ακούσει την λέξη αντιοξειδωτικά και αντιοξειδωτικές ουσίες.Τί είναι όμως τα αντιοξειδωτικά;Τα αντιοξειδωτικά και οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι συστατικά και ουσίες που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα για να τα προστατεύσουν από την οξείδωση.Εκτός από τις αντιοξειδωτικές ουσίες των καλλυντικών υπάρχουν και οι αντιοξειδωτικές τροφές που προστατεύουν από τη γήρανση και από κάποιες ασθένειες.

Το οξυγόνο οξειδώνει τα λίπη και τα έλαια που υπάρχουν στα καλλυντικά προϊόντα.Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται τάγγιση και έχει σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση της οσμής,της μορφής και της γεύσης του καλλυντικού.Ένα καλλυντικό που έχει υποστεί τάγγιση είναι ερεθιστικό και τοξικό για το δέρμα.Αυτός είναι ο ρόλος των αντιοξειδωτικών, να προστατεύουν τα καλλυντικά από την οξείδωση και κατά συνέπεια από την τάγγιση.Εκτός από το ατμοσφαιρικό οξυγόνο ,άλλοι παράγοντες που επιδρούν στην τάγγιση είναι η θερμοκρασία,το φώς και οι ακτινοβολίες,τα ιόντα μετάλλων και τα υπεροξείδια.Στον άνθρωπο το οξυγόνο και οι ενώσεις του, προκαλλεί οξειδωτικές βλάβες στα κύτταρα με συνέπεια την αλλοίωση τους .
Στον ανθρώπινο οργανισμό οι μεταβολές αυτές των κυττάρων προκαλούν το οξειδωτικό στρές το οποίο φαίνεται να έχει σημαντικό ρόλο στα πρώτα στάδια ασθενειών, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1,η νόσος Alzheimer και Parkinson .
Η ένταξη αντιοξειδωτικών βιταμινών στη διατροφή του ανθρώπου είναι απαραίτητη για να τον προστατεύσει από τη γήρανση και από τις νόσους που προαναφέρθηκαν και μειώνουν επίσης τον κίνδυνο δημιουργίας αθηρωματικών πλακών και καρδιαγγειακών νοσημάτων.Τέτοιες βιταμίνες είναι η βιταμίνη Ε και C,τα φλαβονοειδή,καροτενοειδή και το σελήνιο.Τη βιταμίνη Ε την περιέχει το ελαιόλαδο,το αβοκάντο,οι γαρίδες,το φύτρο των δημητριακών,οι ξηροί καρποί και η γλυκοπατάτα.Πηγή βιταμίνης C είναι η ντομάτα,φράουλα,εσπεριδοειδή,μπρόκολο,λάχανο,πράσινη πιπεριά,σπαράγγι,κουνουπίδι,πορτοκάλι,μήλο με τη φλούδα και το ιπποφαές.Επίσης κόκκινο κρασί,πράσινο και μαύρο τσάι,κρεμμύδι,σκόρδο,μαύρη σοκολάτα,βατόμουρα και κακάο είναι πλούσιες πηγές φλαβονοειδών.Ακόμα πηγή των κατοτενοειδών είναι τα καρότα και τα λαχανικά.Τέλος το σελήνιο το βρίσκουμε στο κρέας,στα λαχανικά,στα μη επεξεργασμένα τρόφιμα,στα οστρακόδερμα,στα λιπαρά ψάρια στον τόνο και στο σωλομό,στο κάστανο ρύζι και στα δημητριακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου